Transformatie Dobbertje Bergen op Zoom

Categorie
Monumenten en Transformaties, Woningbouwprojecten
Over dit project

Het Dobbertje is een erg bekend cafĂ© onder de Bergenaren. Met name met de vastenavend is het vaste prik even ’t Dobbertje aan te doen. Helaas is ook hier het einde gekomen van de horeca waardoor een nieuwe bestemming met wonen op deze lokatie is ingezet door Ropu Invest bv.

De transformatie van dit beeldbepalend maar niet monumentale pand op de zuid zijde haven vraagt om een zorgvuldige aanpak met respect voor de historische omgeving en aansluiting zoekend op het achterliggende gebied met de watermolen en de recente gebouwen van Stadlander.

Het oude Dobbertje wordt in oude luister herstelt en getransformeerd naar 9 appartementen. Het geheel wordt vergroot binnen de mogelijkheden van het bestemmingsplan, uitgangspunt hierbij is de herkenbaarheid van Dobbertje welke met enkele eigentijdse elementen wordt aangevuld en aansluiting vindt met de achterliggende architectuur.

In de nieuwe plannen worden herkenbare karakteristieken zoals de historische spanten hergebruikt waarmee het verleden voelbaar blijft in de nieuwe ruimtes.

 

Richard van Rijen