Gymzaal Sprundel

Categorie
Monumenten en Transformaties, Onderwijs
Over dit project

Gelegen in de dorpskern van Sprundel aan de voormalige pastorietuin annex processiepark tussen de kerk , klooster en basisschool ligt de opgave voor het bouwen van een gymzaal met behoud van het voormalig zusterklooster. In het zusterklooster zijn alle functies van de gymzaal gehuisvest als toestellenberging, kleedruimten en fitnessruimten. De gymzaal zelf heeft uitzicht op de pastorietuin waarvoor een deel van de gevel omhooggetild is. De houten ribben in de gevel geven verwantschap met het vertikalisme van de bomen van de pastorietuin. De originele monumentale gevel van het zusterklooster aan de voorzijde is behouden en herbergt achter zich een geheel nieuw programma voor gymzaal en verenigingsleven in een moderne architectuur.

Gerard Vergouwen