26 woningen dr. de bruijnlaan hoogerheide

Categorie
Woningbouwprojecten
Over dit project

Op de lokatie van mijn voormalige basisschool “de streekschool” mochten wij voor Woonstichting Woensdrecht een ontwerp realiseren met de opgave nultredenwoningen in te passen in de bestaande woonomgeving. De wijk kenmerkt zich door naoorlogse sociale rijwoningen met een diversiteit van met aandacht ingerichte voortuintjes. Veel bewoners van deze wijk wonen hier al lange tijd en ¬†willen hier blijven wonen echter men heeft behoefte aan gelijkvloers hedendaags comfort. Met de nieuwbouw invulling op de voormalige school lokatie wordt hier een antwoord in gegeven. In twee typen woningen hebben we gereageerd op de bestaande bouwlijnen langs de putseweg en maststraat waartussen een aantal patiowoningen in een moderner jasje een hofje vormen. In materiaalgebruik is deels eigentijds en deels met vertrouwde materialen als baksteen gewerkt om een moderne vertrouwde inpassing te realiseren.

Richard van Rijen